אוכל בפורטוגל
אוכל משחק תפקיד חשוב ומשמעותי בתרבות הפורטוגזית. המנות הפורטוגזיות המסורתיות עשויות מרכיבים פשוטים, מבוססים על תוצרת מקומית כשהדגש כמובן הוא על דגים.
על המנות עצמן יש השפעה קולוניאלית משמעותית. שנות הקולוניאליזם באפריקה, בהודו ובמזרח הרחוק השפיעו משמעותית על הטעמים, התבלינים והצבעים של המזון הפורטוגזי. השפעות קולוניאליות אלו בעצם הפכו ובידלו את הבישול הפורטוגזי מן הבישול הים תיכוני. צמחי תבלין ותבלינים שונים, כגון פלפל, כרכום, ג'ינג'ר וכוסברה הובאו לאירופה ע"י פורטוגל. ואגב, כך גם הקפה, האננס, תפוחי האדמה ואורז.
המתכונים הפורטוגזיים מאופיינים בעושר של תבלינים כגון פרי פרי שהוא צ'ילי חריף, וניל, קינמון, כרכום וכדומה. ובהתאם לכיוון ההשפעות על התפריט, בדרום פורטוגל שם ההשפעה המורית,ערבית, הייתה רבה המתכונים המתוקים כוללים שקדים ותאנים.
ארוחת הבוקר בפורטוגל pequeno almoço מושתת בעיקר על חלב, קפה, לחמניות או טוסטים, חמאה, וריבה.
הארוחה העיקרית בפורטוגל היא ארוחת צהרים almoço .
את ארוחת הערב jantar נוהגים בפורטוגל לאכול בשעות מאוחרות.
אוכל משחק תפקיד חשוב ומשמעותי בתרבות הפורטוגזית. המנות הפורטוגזיות המסורתיות עשויות מרכיבים פשוטים, מבוססים על תוצרת מקומית כשהדגש כמובן הוא על דגים.
על המנות עצמן יש השפעה קולוניאלית משמעותית. שנות הקולוניאליזם באפריקה, בהודו ובמזרח הרחוק השפיעו משמעותית על הטעמים, התבלינים והצבעים של המזון הפורטוגזי. השפעות קולוניאליות אלו בעצם הפכו ובידלו את הבישול הפורטוגזי מן הבישול הים תיכוני. צמחי תבלין ותבלינים שונים, כגון פלפל, כרכום, ג'ינג'ר וכוסברה הובאו לאירופה ע"י פורטוגל. ואגב, כך גם הקפה, האננס, תפוחי האדמה ואורז.
המתכונים הפורטוגזיים מאופיינים בעושר של תבלינים כגון פרי פרי שהוא צ'ילי חריף, וניל, קינמון, כרכום וכדומה. ובהתאם לכיוון ההשפעות על התפריט, בדרום פורטוגל שם ההשפעה המורית,ערבית, הייתה רבה המתכונים המתוקים כוללים שקדים ותאנים.
ארוחת הבוקר בפורטוגל pequeno almoço מושתת בעיקר על חלב, קפה, לחמניות או טוסטים, חמאה, וריבה.
הארוחה העיקרית בפורטוגל היא ארוחת צהרים almoço .
את ארוחת הערב jantar נוהגים בפורטוגל לאכול בשעות מאוחרות.