המומלצים שלנו (למה?), ועכשיו: דירות מודרניות ומשוכללות במרכז ליסבון החל מ 30 ש"ח ללילה. הנחות מיוחדות על מבחר טיולים בליסבון והסביבה. כל המלונות המומלצים בליסבון.

למה ליסבון

ליסבון

ליסבון כיעד תיירותי מבטיחה וגם מקיימת את כל "הדרישות" של התייר המודרני.  money for value או בעברית לעם, שלם מעט וקבל כמה שיותר. ואכן ליסבון זולה מחד, ומאידך היא מספקת רמת אירוח גבוהה, אטרקציות תיירותיות רבות ומגוונות, תרבות ורוח, נופים, אקזוטיקה אקלים משובח.

 ליסבון נמצאת באירופה והיא בעלת אופי אירופאי מודרני ומתקדם. מאידך, ליסבון (פורטוגל) איננה חלק מרכזי מאירופה, היא נמצאת בקצה... וכך שמרה על צביון מיוחד.
 האקלים בליסבון (בניגוד לאירופה) משובח ומסביר פנים לתייר. בליסבון אקלים ים תיכוני מתון המושפע בעיקר מזרם הגולף, והיא שטופת שמש לאורך רוב ימות השנה.
הקיץ חם ויבש. בשעות היום הטמפרטורות המרביות מגיעות ל-26°C עד 29°C בממוצע, ובלילה הן יורדות ל-16°C עד 18°C. החורפים קרירים וגשומים והטמפרטורות נעות בהם בין 8°C ל-16°C מעלות. האביב והסתיו בליסבון בדרך כלל מתונים, ולעתים אף חמים במהלך שעות היום.
כמות המשקעים השנתית בעיר מגיעה לכ-611 מילימטרים, היורדים בכ-100 ימי גשם בשנה, בדרך כלל מספטמבר עד מאי. השלג נדיר במיוחד בעיר. ב-29 בינואר 2006 וב-28 בינואר 2007 ירד בה מעט שלג, בשל גלי הקור הארקטיים שהשפיעו על כל אירופה באותה תקופה, אך היו אלה השלגים הראשונים מזה 40 שנה.

מיקומה של ליסבון והגיאוגרפיה שלה (גבעות) מיצרים עניין. להבדיל ממקומות שטוחים, ככל שפני הנוף מורכבים יותר כך האטרקציה התיירותית משובחת יותר. גבולות העיר תחומים בגבולותיה של ליסבון ההיסטורית. המרכז ההיסטורי של העיר בנוי על שבע גבעות תלולות, ומסיבה זו חלק מרחובות העיר מאפשרים תנועת הולכי רגל בלבד. במערב העיר נמצא פארק מונסאנטו, הפארק העירוני הגדול בעולם. בעיר שני גשרים המחברים בין חלקיה, מעל נהר הטז'ו: גשר 25 דה אבריל (לציון יום מהפכת הציפורנים), שנבנה בשנת 1966, וגשר ואסקו דה גאמה. אורכו של האחרון 17.2 קילומטרים, הוא הארוך בגשרי אירופה והתשיעי באורכו בעולם.

כיוון שליסבון יושבת על פתחו של נהר ולחוף האוקינוס, רבים וטובים חמדו אותה במהלך ההסטוריה. משוער כי העיר נוסדה בידי הפיניקים או היוונים. בהמשך, הייתה העיר חלק מהפרובינקיה הרומית לוסיטניה, אך לא הייתה העיר החשובה בה, ואמריטה אוגוסטה הייתה בירת הפרובינקיה.
בשנת 711 נכבשה העיר על ידי המורים, ובשנת 1147 נכבשה מחדש על ידי דום אפונסו הראשון מלך פורטוגל הראשון. ב-1260 הייתה לבירת פורטוגל, וב-1290 נוסדה בה אוניברסיטת ליסבון.

וכך, כדי להעמיק ולהעשיר את הסיפור חוותה ליסבון רעידות אדמה מסיביות. ב-26 בינואר 1531 נהרסה העיר ברעידת אדמה, ונהרגו אלפים מתושביה. עם זאת, המאה ה-16 הייתה תור הזהב של האימפריה הפורטוגזית, וליסבון שגשגה, בהיותה שער לסחורות מהמזרח הרחוק, ולזהב שיובא מברזיל.
ב-1 בנובמבר 1755 פקדה את העיר רעידת אדמה נוספת, בה נהרגו כ-90,000 בני אדם וכ-85% מהמבנים בעיר נהרסו. לאחר רעידת האדמה נבנתה העיר מחדש לפי תוכניותיו של ראש הממשלה סבשטיאאו דה מלו, המרקיז מפומבל.

וכדי להוסיף עוד נפתולי עלילה, חוותה ליסבון משטר פשיסטי ורודני, במאה ה-20 הייתה ליסבון מוקד לשתי הפיכות: ב-1910, בה הודח מרסלו קייטאנו ומהפכת הציפורנים ב-1974.

היוצא מכל אלו הוא שבליסבון מספר רב של סגנונות אדריכליים: אדריכלות רומנסקית, אדריכלות גותית, אדריכלות מנואלינית, אדריכלות הבארוק, אדריכלות פורטוגזית מסורתית, סגנון בנייה מודרני ואף פוסט מודרני. ברחובות העיר הראשיים עוברות שדרות גדולות ומונומנטים, בעיקר במחוזות העיליים; העיקריות שבשדרות אלו הן אוונידה דה ליברדאדה (שדרת העצמאות), אוונידה פונטש פריירה דה מלו (פורטוגזית: Avenida Fontes Pereira de Melo) ואוונידה דה רפובליקה (שדרת הרפובליקה). ואכן ליסבון הוכרזה "בירת התרבות האירופית" של האיחוד האירופי לשנת 1994.

לסיכום, ליסבון מציעה לתייר פיוזן של עושר תרבותי, ארכיטקטוני, קולינארי, הסטורי, פוליטי, תחבורתי, נופים מדהימים ומזג אוויר נפלא, וכל זה במחירים זולים. אז למה לא ליסבון?

ליסבון

ליסבון


ליסבון